Home

Welkom op de website van Tuinderij Eyckenstein

Op de prachtige historische moestuin van Landgoed Eyckenstein ( www.eyckenstein.nl) bij Maartensdijk is Luuk Schouten begin 2006 gestart als biologisch tuinder. Op 0,7 hecatare telen we een grote diversiteit aan groente. In 2016 vieren we het 10 jarig bestaan van Tuinderij Eyckenstein!

Ons motto is Lekker, Mooi en Gastvrij.

We telen lekkere en mooie groenten. Groenten als raapsteeltjes, worteltjes, boontjes, rucola, venkel, pompoenen en courgettes, sjalotten, sla in vele soorten en natuurlijk aardappelen. Maar ook groenten als capucijners, pastinaak en warmoes. Als het maar mooi en lekker is.

Daarnaast willen we dat de tuinderij een plek is waar bezoekers, vrijwilligers en toevallige passanten zich welkom voelen. Als de poort open staat, krijgt u een gastvrij ontvangst!

Op de tuin wordt op een milieuvriendelijke (biologische) wijze geteeld. Er worden geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en ook al het zaai- en pootgoed is biologisch geteeld. De tuinderij heeft een certificaat voor biologische teelt.

De tuinderij is gevestigd in Maartensdijk achter huisnummer 264 aan de Dorpsweg.

 

Seizoen 2016

Het seizoen 2016 start op zaterdag 14 mei. Dan vieren we het 10 jarig bestaan van Tuinderij Eyckenstein. Op de kraam ligt de eerste oogst: raapstelen, rabarber, paksoi, sla, bosuitjes, knoflook. Op 14 mei verkopen we ook biologisch plantgoed en natuurlijk hebben we koffie, thee en rabarbertaart. Om 12.00 uur brengen we een toost uit op Tuinderij Eyckenstein.

 

Verkoop van groente

Vanaf 14 mei is de Tuinderij weer elke woensdagmiddag (13.00 – 16.00 uur) en zaterdag (10.00 – 16.00 uur) geopend voor verse biologische groente. De laatste verkoop is op zaterdag 15 oktober 2016.

 

Filmavond

donderdag 28 april, 20.00 uur:Portret van een tuin
In een eeuwenoude moestuin op een Nederlands landgoed werken een 85-jarige snoeimeester en de tuinman aan de leibomen. Tijdens het snoeien hebben de mannen gesprekken over voedsel, het weer, de wereld en delen ze kennis op het gebied van groente en fruitteelt (duur: 98 minuten).
Op 28 april (20.00 uur) vertonen we de film in de oranjerie van Tuinderij Eyckenstein. Het aantal plaatsen is beperkt. Graag aanmelden via contact@landgoedgroenten.nl. Kosten: vrijwillige bijdrage.

 

Open Dagen

In 2016 houden we de volgende open dagen:

zaterdag 14 mei: start van het nieuwe seizoen en vieren 10-jarig bestaan van Tuinderij Eyckenstein. Op de kraam ligt de eerste oogst en we verkopen plantgoed.

zaterdag 4 juni: Velt Eco tuindagen. Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren, organiseert op 6 juni de Velt-ecotuindagen. De tuin is dan open voor leden en niet leden van Velt en we hebben meer informatie over wat Velt is en doet. Meer informatie over Velt, zie www.velt.be

zaterdag 18 juni: Tuinderij Eyckenstein doet mee aan ‘Lekker naar de boer’. Veel biologische bedrijven zijn te bezoeken en Tuinderij Eyckenstein natuurlijk ook.

zaterdag 10 september: Pompoen open dag. September is de maand dat we pompoenen oogsten; oranje, groene, butternutpompoenen en nog andere soorten.

zaterdag 15 oktober: laatste verkoop van het seizoen 2016.

 

Meer informatie? Klik op “Agenda“.

 

Diner op de tuinderij: zaterdag 2 juli 2016.

Op zaterdag 2 juli is de Tuinderij ‘s avonds weer geopend voor een sfeervol diner op de tuin. U wordt verwelkomd met een een drankje, krijgt een rondleiding over de Tuinderij en wordt aan tafel genodigd voor een zomerse maaltijd in de oranjerie. Als het ‘s avonds kil wordt gaan de vuurkorven aan.

Tijd: 18.00 – 22.30 uur.

Kosten: € 39,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar: € 17,50 (diner, welkomstdrankje, koffie/thee).

 

Boerenlunch: zaterdag 28 mei en zaterdag 27 augustus.

Op zaterdag 28 mei en zaterdag 27 augustus organiseren Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden een ‘boerenlunch’.  U krijgt een boerenlunch en een rondleiding door Luuk Schouten en Agnes Kruiden over de twee bedrijven

Tijd: 11.30 – 13.30 uur.

Kosten: € 17,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar: € 12,50 (lunch en rondleiding). Aantal plaatsen (20) is beperkt, aanmelden is noodzakelijk .

 

Donderdag 9 juni, 19.30 uur: Benefietconcert voor schoolkinderen in Varanasi

Stichting Benares Schoolfonds organiseert in samenwerking met Tuinderij Eyckenstein op donderdag 9 juni een benefietconcert voor kasteloze kinderen in Varanasi. Toegang Euro 15,-
Voor bestelinformatie kijk op: www.benaresschool.nl/nl/a-song-for-india
 

 

 

Foto’s
Een aantal foto’s van de fotocarousel is gemaakt door fotograaf Susan van Schijndel op Tuinderij Eyckenstein in het seizoen 2014

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws