Home

Welkom op de website van Tuinderij Eyckenstein

Op de prachtige historische moestuin van Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk is Luuk Schouten begin 2006 gestart als biologisch tuinder. Op 0,7 hecatare telen we een grote diversiteit aan groente.

Ons motto is Lekker, Mooi en Gastvrij.

We telen lekkere en mooie groenten. Groenten als raapsteeltjes, worteltjes, boontjes, rucola, venkel, pompoenen en courgettes, sjalotten, sla in vele soorten en natuurlijk aardappelen. Maar ook groenten als capucijners, pastinaak en warmoes. Als het maar mooi en lekker is.

Daarnaast willen we dat de tuinderij een plek is waar bezoekers, vrijwilligers en toevallige passanten zich welkom voelen. Als de poort open staat, krijgt u een gastvrij ontvangst!

Op de tuin wordt op een milieuvriendelijke (biologische) wijze geteeld. Er worden geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en ook al het zaai- en pootgoed is biologisch geteeld. De tuinderij heeft een certificaat voor biologische teelt dat jaarlijks gecontroleerd wordt door SKAL.

De tuinderij is gevestigd in Maartensdijk achter huisnummer 264 aan de Dorpsweg.

 

Seizoen 2015

Het seizoen 2015 start op zaterdag 16 mei. Op de kraam ligt de eerste oogst en we verkopen plantgoed en natuurlijk hebben we koffie, thee en rabarertaart. En u kunt de voortgang zien van de restauratie van de kassen.

Vanaf 16 mei is de Tuinderij weer elke woensdagmiddag (13.00 – 16.00 uur) en zaterdag (10.00 – 16.00 uur) geopend voor verse biologische groente.

 

Open Dagen

In 2015 houden we de volgende open dagen:

zaterdag 16 mei: start van het nieuwe seizoen! Op de kraam ligt de eerste oogst en we verkopen plantgoed.

zaterdag 20 juni: Tuinderij Eyckenstein doet mee aan ‘Lekker naar de boer’. Veel biologische bedrijven zijn te bezoeken en Tuinderij Eyckenstein natuurlijk ook.

zaterdag 12 september: Feestelijke opening van de kassen  en pompoen open dag. De gerestaureerde kassen zijn de parel op de kroon van de Tuinderij Eyckenstein. Traditiegetrouw staat de laatste dag in het teken van de pompoen.

zaterdag 17 oktober: laatste verkoop van het seizoen 2014.

 

Meer informatie? Klik op “Agenda“.

 

Diner op de tuinderij: zaterdag 29 augustus.

Op zaterdag 29 augustus is de Tuinderij ‘s avonds weer geopend voor een sfeervol diner op de tuin. U wordt verwelkomd met een een drankje, krijgt een rondleiding over de Tuinderij en wordt aan tafel genodigd voor een zomerse maaltijd in de oranjerie. Als het ‘s avonds kil wordt gaan de vuurkorven aan.

Tijd: 18.00 – 22.30 uur.

Kosten: € 39,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar: € 17,50 (diner, welkomstdrankje, koffie/thee).

 

Boerenlunch: zaterdag 30 mei en zaterdag 15 augustus.

Op zaterdag 30 mei en zaterdag 15 augustus organiseren Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden een ‘boerenlunch’.  U krijgt een boerenlunch en een rondleiding door Luuk Schouten en Agnes Kruiden over de twee bedrijven

Tijd: 11.30 – 13.30 uur.

Kosten: € 17,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar: € 12,50 (lunch en rondleiding). Aantal plaatsen (20) is beperkt, aanmelden is noodzakelijk .

 

Praktijkdag: de eetbare tuin

Op zaterdag 18 april, van 13.00 – 16.00 uur organiseren,  Luuk Schouten, tuinder van Tuinderij Eyckenstein en Agnes Looman een workshop ‘de eetbare tuin’. Een workshop vol afwisseling tussen theorie en praktijk over het opzetten van een eigen ‘eetbare tuin’.

Opgeven kan via de email (contact@landgoedgroenten.nl) of telefonisch (Luuk Schouten, tel: 0644545537). Meer informatie? Klik op “Agenda“.
Nieuwsbrief

De nieuwe nieuwsbrief (maart 2013) is hier te downloaden!

nieuwsbrief maart 2013

 

Foto’s
Een aantal foto’s van de fotocarousel is gemaakt door fotograaf Susan van Schijndel op Tuinderij Eyckenstein in het seizoen 2014

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws