Home

Welkom op de website van Tuinderij Eyckenstein

Op de prachtige historische moestuin van Landgoed Eyckenstein (www.eyckenstein.nl) bij Maartensdijk is Luuk Schouten begin 2006 gestart als biologisch tuinder. Op 0,7 hectare telen we een grote diversiteit aan groente.

Ons motto is Lekker, Mooi en Gastvrij.

We telen lekkere en mooie groenten. Groenten als raapsteeltjes, worteltjes, boontjes, rucola, venkel, pompoenen en courgettes, sjalotten, sla in vele soorten en natuurlijk aardappelen. Maar ook groenten als capucijners, pastinaak en warmoes. Als het maar mooi en lekker is.

Daarnaast willen we dat de tuinderij een plek is waar bezoekers, vrijwilligers en toevallige passanten zich welkom voelen. Als de poort open staat, krijgt u een gastvrij ontvangst!

Op de tuin wordt op een milieuvriendelijke (biologische) wijze geteeld. Er worden geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en ook al het zaai- en pootgoed is biologisch geteeld. De tuinderij heeft een certificaat voor biologische teelt.

De tuinderij is gevestigd in Maartensdijk achter huisnummer 264 aan de Dorpsweg.

 

Seizoen 2017

Het seizoen 2017 start op zaterdag 13 mei. Op de kraam ligt de eerste oogst: raapstelen, rabarber, paksoi, sla, bosuitjes, knoflook. Op 13 mei verkopen we ook biologisch plantgoed en natuurlijk hebben we koffie, thee en rabarbertaart.

 

Verkoop van groente

Vanaf 13 mei is de Tuinderij weer elke woensdagmiddag (13.00 – 16.00 uur) en zaterdag (10.00 – 16.00 uur) geopend voor verse biologische groente. De laatste verkoop is op zaterdag 21 oktober 2017.

 

21 oktober: Slow Food in gesprek over bijen

Op zaterdag 21 oktober aanstaande geven imker Walter den Hollander van ‘Den Groene Hollander’ en tuinder Luuk Schouten van Tuinderij Eyckenstein nadere uitleg over het belang van de bij voor de bestuiving van de bloemen van groenten en fruit.

Tijdstip: van 15.00 tot 17.30 uur

Kosten
€12,50 voor niet-leden en €10,00 voor leden ter plekke contant te voldoen, er is geen pinautomaat.
Aanmelden via evenementen@slowfoodutrecht.nl o.v.v. 21 oktober bijen

 

Zaterdag 29 april: verkoop plantgoed
Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden zijn open voor de verkoop van plantgoed: groente-plantjes en kruidenplantjes. Op Tuinderij Eyckenstein kunt u terecht voor sla-, prei-, venkel-, paksoiplantjes e.d.
En misschien hebben we ook al wat eerste oogst op de kraam.
We zijn van 12.00 tot 15.00 uur open

 

Open Dagen

In 2017 houden we de volgende open dagen:

zaterdag 13 mei: De tuin gaat weer open! De start van het nieuwe seizoen. Op de kraam ligt de eerste oogst en we verkopen plantgoed. Natuurlijk hebben we zelf gemaakte rabarbertaart. Om 11.30 houdt tuinder Luuk Schouten een rondleiding door de moestuin.

zaterdag 3 juni: Velt Eco tuindagen. Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren, organiseert op 3 juni de Velt-ecotuindagen. De tuin is dan open voor leden en niet leden van Velt en we hebben meer informatie over wat Velt is en doet. Meer informatie over Velt, zie www.velt.be

zaterdag 17 juni: Tuinderij Eyckenstein doet mee aan ‘Lekker naar de boer’. Veel biologische bedrijven zijn te bezoeken en Tuinderij Eyckenstein natuurlijk ook.

zaterdag 9 september: Pompoen open dag. September is de maand dat we pompoenen oogsten; oranje, groene, butternutpompoenen en nog andere soorten.

zaterdag 21 oktober: laatste verkoop van het seizoen 2016.

 

Meer informatie? Klik op “Agenda“.

 

Lente diner op de tuinderij: zaterdag 3 juni 2017.

Op zaterdag 3 juni is de Tuinderij ‘s avonds geopend voor een lente diner. U wordt verwelkomd met een drankje, krijgt een rondleiding over de Tuinderij en daarna gaan we aan tafel voor een lente maaltijd in de oranjerie. Of als het heel mooi weer is, buiten aan tafel.

Tijd: 18.00 – 22.00 uur.

Kosten: € 35,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar: € 25,00 (diner, welkomstdrankje, koffie/thee). Aantal plaatsen (20) is beperkt, aanmelden is noodzakelijk.

 

Zomeravond diner op de tuinderij: zaterdag 1 juli 2017.

Op zaterdag 1 juli is de Tuinderij ‘s avonds weer geopend voor een sfeervol diner op de tuin. U wordt verwelkomd met een drankje, krijgt een rondleiding over de Tuinderij en daarna gaan we aan tafel voor een zomerse maaltijd in de oranjerie. Als het ‘s avonds kil wordt gaan de vuurkorven aan.

Tijd: 18.00 – 22.30 uur.

Kosten: € 39,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar: € 25,00 (diner, welkomstdrankje, koffie/thee). Aantal plaatsen (26) is beperkt, aanmelden is noodzakelijk.

 

Herfst diner op de tuinderij: zaterdag 30 september 2017.

Op zaterdag 30 september is de Tuinderij ‘s avonds geopend voor een sfeervol diner. U wordt verwelkomd met een drankje, krijgt een rondleiding over de Tuinderij en daarna gaan we aan tafel voor een herfst maaltijd in de oranjerie. Als het ‘s avonds kil wordt gaat de houtkachel in de oranjerie aan en buiten steken we de vuurkorven aan.

Tijd: 18.00 – 22.00 uur.

Kosten: € 35,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar: € 25,00 (diner, welkomstdrankje, koffie/thee). Aantal plaatsen (20) is beperkt, aanmelden is noodzakelijk.

 

Boerenlunch: zaterdag 27 mei en zaterdag 26 augustus.

Op zaterdag 27 mei en zaterdag 26 augustus organiseren Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden een ‘boerenlunch’.  U krijgt een boerenlunch en een rondleiding door Luuk Schouten en Agnes Kruiden over de twee bedrijven

Tijd: 11.30 – 13.30 uur.

Kosten: € 20,00 per persoon, (lunch en rondleiding). Aantal plaatsen (20) is beperkt, aanmelden is noodzakelijk.

 

 

Foto’s
Een aantal foto’s van de fotocarousel is gemaakt door fotograaf Susan van Schijndel op Tuinderij Eyckenstein in het seizoen 2014

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws