Home

 

Tuinderij Eyckenstein: biologisch en historisch

Op de prachtige historische moestuin van Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk is Luuk Schouten begin 2006 gestart als biologisch tuinder. Op 0,7 hectare teelt en verkoopt hij met Jasper Rijsdijk een grote diversiteit aan groenten.

 

Lekker, mooi en gastvrij

We telen lekkere en mooie groenten. Groenten als raapsteeltjes, worteltjes, boontjes, rucola, venkel, pompoenen en courgettes, sjalotten, sla in vele soorten en natuurlijk aardappelen. Maar ook capucijners, pastinaak en warmoes.

Daarnaast willen we dat de tuinderij een plek is waar bezoekers, vrijwilligers en toevallige passanten zich welkom voelen. Als de poort open staat, krijgt u een gastvrij ontvangst!

Op de tuin wordt op gecertificeerd biologische wijze geteeld. Wij werken zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest, en al het zaai- en pootgoed is biologisch geteeld.

 

Adres

Dorpsweg 264 (achter) in Maartensdijk, schuin tegenover landhuis Eyckenstein.

 

Seizoen 2019 start op 11 mei

Op de kraam ligt dan de eerste oogst: raapstelen, rabarber, paksoi, sla, bosuitjes, knoflook. Ook verkopen we op deze dag biologisch plantgoed en natuurlijk hebben we koffie, thee en rabarbertaart.

 

Verkoop van groenten

Vanaf 11 mei is de tuinderij elke woensdagmiddag (13.00 – 16.00 uur) en zaterdag (10.00 – 16.00 uur) geopend. Wij verkopen dan de net geoogste, biologische groenten. Alles van eigen tuin! U bent ook van harte welkom om de tuin te bekijken. De laatste verkoop is op zaterdag 26 oktober 2019.

 

Agenda 2019

• zaterdag 4 mei: verkoop plantgoed & eerste oogst, 10.00 – 16.00 uur

• zaterdag 11 mei: Open dag; de tuin gaat weer open! Start van het nieuwe seizoen

• zaterdag 1 juni: Open dag, Velt Eco tuindagen

• zaterdag 15 juni: Open Dag, Lekker naar de BioTuinder

• zaterdag 14 september: Pompoen open dag

 

Meer informatie vindt u op de pagina Agenda.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Foto’s
Een aantal foto’s van de fotocarousel is gemaakt door fotograaf Susan van Schijndel op Tuinderij Eyckenstein in het seizoen 2014

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws