Home

Welkom op de website van Tuinderij Eyckenstein

Op de prachtige historische moestuin van Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk is Luuk Schouten begin 2006 gestart als biologisch tuinder. Op 0,7 hecatare telen we een grote diversiteit aan groente.

Ons motto is Lekker, Mooi en Gastvrij.

We telen lekkere en mooie groenten. Groenten als raapsteeltjes, worteltjes, boontjes, rucola, venkel, pompoenen en courgettes, sjalotten, sla in vele soorten en natuurlijk aardappelen. Maar ook groenten als capucijners, pastinaak en warmoes. Als het maar mooi en lekker is.

Daarnaast willen we dat de tuinderij een plek is waar bezoekers, vrijwilligers en toevallige passanten zich welkom voelen. Als de poort open staat, krijgt u een gastvrij ontvangst!

Op de tuin wordt op een milieuvriendelijke (biologische) wijze geteeld. Er worden geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en ook al het zaai- en pootgoed is biologisch geteeld. De tuinderij heeft een certificaat voor biologische teelt dat jaarlijks gecontroleerd wordt door SKAL.

De tuinderij is gevestigd in Maartensdijk achter huisnummer 264 aan de Dorpsweg.

Laatste nieuws: Het diner op 5 juli is vol! Reserveren is niet meer mogelijk

 

Restauratie historische kassen

Op de tuinderij staan twee historische kassen (rijksmonument) die hoog nodig gerestaureerd moeten worden. Het gaat om een 19e eeuwse orchideeenkas met een prachtige ijzeren gebogen kapconstructie en een druivenkas van rond 1900. In deze kas staat een oude druif (blauwe Frankenthaler). Dit jaar gaan we in samenwerking met Stichting Vrienden van Eyckenstein fondsen werven om de restauratie mogelijk te maken. Eerst willen we de druivenkas aanpakken. Daar is veel geld voor nodig, namelijk zo’n Euro 200.000,-! Giften zijn welkom op rekeningnummer: 551124113 van Stichting Vrienden van Eyckenstein, onder vermelding van ‘restauratie kassen’.

In 2013 hebben we met behulp van de giften de toegangsdeuren van de druivenkas kunnen herstellen. De nieuwe deur ziet er weer prachtig uit. Najaar 2013 is ook de de muur van de druivenkas opnieuw gestucd. In 2014 willen we in ieder geval nieuw lattenwerk tegen de muur bevestigen zodat we de druif week kunnen leiden. Daarnaast willen we de werktafels/opkweekbakken herstellen.

 

Open Dagen

In 2014 houden we de volgende open dagen:

- zaterdag 17 mei: start van het nieuwe seizoen! Op de kraam ligt de eerste oogst en we verkopen plantgoed. 17 mei is ook de publieksdag van de ‘dag van de Stadslandbouw’ die dit jaar in Utrecht wordt georganiseerd.

- zaterdag 21 juni: Tuinderij Eyckenstein doet mee aan ‘Lekker naar de boer’. Veel biologische bedrijven zijn te bezoeken en Tuinderij Eyckenstein natuurlijk ook.

- zaterdag 13 september: Pompoen open dag. Traditiegetrouw staat de laatste dag in het teken van de pompoen.

- zaterdag 11 oktober: laatste verkoop van het seizoen 2014.

 

Meer informatie? Klik op “Agenda“.

 

Diner op de tuinderij

In 2014 jaar organiseren we een diner op de tuinderij:

- zaterdag 5 juli

Het diner is vol geboekt, er zijn geen plekken meer beschikbaar.

 

Praktijkdag: de eetbare tuin

Op zaterdag 12 april, van 13.00 – 16.00 uur organiseren,  Luuk Schouten, tuinder van Tuinderij Eyckenstein en Agnes Looman een workshop ‘de eetbare tuin’. Een workshop vol afwisseling tussen theorie en praktijk over het opzetten van een eigen ‘eetbare tuin’.

Opgeven kan via de email (contact@landgoedgroenten.nl) of telefonisch (Luuk Schouten, tel: 0644545537). Meer informatie? Klik op “Agenda“.

 

 

Nieuwsbrief

De nieuwe nieuwsbrief (maart 2013) is hier te downloaden!

nieuwsbrief maart 2013

Eerder verschenen nieuwsbrieven:

nieuwsbrief winter 2011-2012

- Nieuwsbrief Voorjaar 2011

- Voorjaar 2010

- Nazomer 2009

- Voorjaar 2009

- zomer 2008

- voorjaar 2008

- zomer 2007
- voorjaar 2007

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Twitter username is not configured