Winter 2014

2 februari 2015. Alle zaadjes voor het seizoen 2015 zijn weer besteld en binnen. Het openen en uitpakken van de dozen met zaadjes voelt voor mij als het uitpakken van een kerstpakket: Wat zal er in de doos zitten? Ik weet het natuurlijk precies want ik heb ze zelf besteld.
De zaadjes komen bij De Bolster en Vitalis vandaan en van Bingenheim in Duitsland en Reinsaat uit Oostenrijk. Dit jaar nieuwe rassen pompoen van De Bolster, ik moet nog een paar maanden voordat ik die kan uitproberen.

Bij de frambozen zijn we bezig om de verduurzaamde palen te vervangen door niet behandelde kastanje houtenpalen. Mooie winterklus. De palen die vrijkomen, gebruiken we om het hekwerk om de tuinderij heen te herstellen. Binnenkort hopelijk ook konijnen dicht!

Januari 2014. Begin januari is er 10 ton compost gebracht. Inmiddels hebben we alle compost met de kruiwagens verspreid. Vooral in de kassen want daar kon de grond wel wat extra organisch stof gebruiken. Ook de stroken tussen de rijen asperges hebben we voorzien van een flinke laag compost. In het voorjaar wil ik tussen de asperges nog wat andere gewasse n telen: raapstelen, bietjes, peultjes, worteltjes.

Eind 2013 is de buitenmuur van de oranjerie en dat is dus de muur van de druivenkas opnieuw gestucd. Er was nog wat subsidie van het Rijk beschikbaar voor herstel van de oranjerie. Eerst hebben we zelf het oude lattenwerk (waar de druivenranken aan vast werden gebonden) en een deel van het oude stucwerk verwijderd en vervolgens heeft een aannemer nieuw stucwerk (op basis van kalk) aangebracht. Ziet er weer mooi uit! Nu willen we zelf weer nieuwe latten tegen de muur doen, zodat we de druif weer kunnen leiden.

 

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws