Koolrabi en groene kool op de verwarming

Ik ben inmiddels druk bezig met het voorzaaien van de eerste groente in ‘trays’, plastic bakken bestaande uit zo’n 70 kleine vakjes (4 x 4 x 7 cm). In deze trays gaat potgrond en hup, dan zaaien maar. Veel planten kiemen sneller bij hogere temperaturen en daarom staan de trays met koolrabi, groene kool (een voorjaarsras) en sla bij ons thuis op de verwarming tegen de schuifpui aan. Binnen 1 week was alles gekiemd. Het nadeel van dit jaargetijde is dat de lichtintensiteit nog niet zo heel hoog is en het aantal uren licht is nog beperkt.  En helemaal als ze binnen staan. Dus nu krijgen de planten wat ‘strekkinggroei’ ze gaan op zoek naar het licht, het worden dan wat slappe sprietige plantjes. Eind deze week gaan ze al mee naar de oranjerie op de tuin, daar is wat meer licht, is het een stuk minder warm en groeien de kiemplantjes wat minder snel en worden ze hopelijk wat steviger.

Dan is er hier weer ruimte voor nieuwe plantjes.

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws