Pasta met oregano en kersentomaatjes

De tomatenplant is van oorsprong afkomstig uit Zuid-Amerika en was daar al heel lang in cultuur voordat ze door de Spanjaarden mee naar Europa werd genomen. Het is een meerjarige, kruipende plant, die als eenjarige wordt gekweekt. Het blad en de stengel zijn giftig. De bloemen vormen lange trossen die bij kerstomaten lange tijd kunnen doorbloeien. De bladeren zijn bezet met haartjes, waarop kliertjes staan die bij aanraking de typische tomatengeur verspreiden. In de kassen hebben we verschillende soorten kersentomaatjes staan die we voor dit gerecht hebben gebruikt, zoals de Yellow Submarine, de Black Cherry, en diverse soorten rode kerstomaatjes. pasta-met-kersentomaatjes-en-oregano  Ingrediënten voor 6 pers:

  • 2 volle handen verse oregano, heel fijn gehakt
  • 50 g gedroogde oregano, verkruimeld
  • 12 rode kerstomaatjes
  • 12 gele kerstomaatjes
  • 12 zwarte kerstomaatjes
  • 0,85 dl extra vergine olijfolie
  • zeezout en versgemalen peper
  • 250 pasta (spaghetti)

Meng de verse en gedroogde oregano door elkaar. Was de tomaatjes en snij in partjes . Marineer de tomaatjes in de helft van de olijfolie met wat zout en peper. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout. Laat goed uitlekken en doe de past terug in de pan. Meng er de oregano en de rest van de olijfolie door. Schep de pasta op en leg op iedere portie wat tomaatjes.

Recept: Luuk Schouten, Fotografie: Suzanne Paap

 

 

 

 

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws