Charlotte aardappeltjes uit de oven met rozemarijn

De Charlotte aardappel is een van mijn favoriete aardappelen. Het is een vastkokende aardappel uit 1981 en heeft een fijne smaak en lijkt qua smaak en consistentie op de Roseval, heeft een gladde gele schil en een mooie gelijkmatige vorm. De oogst is middenvroeg en de aardappel is goed te bewaren. Je kunt deze aardappel gebruiken om te koken, stomen en te bakken.

Charlotte-aarappeltjes-uit-de-oven

Ingrediënten voor 4 pers:

  • 6-8 aardappeltjes
  • 3-5 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • verse rozemarijn 1-2 takjes

Oven voorverwarmen op 200 °C. Was de aardappelen en de rozemarijn. Snijd de aardappeltjes in blokjes en verdeel deze in de ovenschaal. Als de aardappel nog jong met schil, anders even schillen. Hak de rozemarijn in kleine stukjes en strooi over de aardappels uit. Pers 2 teentjes knoflook over de aardappelen en verdeel de overige knoflook (heel) over de aardappelen. Bak de aardappelen ong. 30 minuten in de oven.

Tip: ook lekker met verse tijm

Recept: Luuk Schouten, Fotografie: Suzanne Paap

 

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws