Salade van sperzieboontjes met kappertjes en Parmezaanse kaas

De voorouders van de moderne sperziebonen komen uit Zuid-Amerika en Centraal-Amerika, waar de bonen als sinds de oudheid geteeld worden. Na de Spaanse verovering werden de sperziebonen overgebracht naar Europa. Voor dit recept gebruikte we 2 soorten sperziebonen, groene en diep-paarse sperziebonen, de Blau Hilde, de favoriete sperzieboon van de tuinder. De paarse sperziebonen lijken wel toverbonen, ze kleuren bij het koken weer donkergroen.

Sperziebonen-salade-met-kappertjes-en-ei

Ingrediënten voor 4 pers:

  • 250 g dunne sperzieboontjes
  • 250 g paarse sperzieboontjes
  • 3 middelgrote eieren
  • 4 bos-uien, diagonale plakjes gesneden
  • 6 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 75 g kappertjes
  • 50 g geschaafde Parmezaanse kaas

Breng in een grote pan water aan de kook met een snufje zout, voeg de boontjes toe en kook ze beetgaar. Giet de groente af in een vergiet en spoel met koud water. Kook intussen de eieren in een klein pannetje 6 minuten. Giet af en spoel met koud water. Meng de boontjes en bos-uien met olijfolie in een kom. Breng de salade vlak voor het opdienen op smaak met zout en peper en meng de kappertjes erdoor. Verdeel de salade over vier borden. Halveer de eieren en leg ze op de salade. Schaaf de Parmezaan erover.

Tip: mix de sperziebonen met snijbonen, ook erg lekker!

Recept: Luuk Schouten, Fotografie: Suzanne Paap

 

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws