Appelcompote met steranijs en kaneel

Deze overheerlijke appelcompote is gemaakt met de goudreinet. De goudreinet is vermoedelijk een Nederlandsche appel, waarvan de herkomst niet meer met zekerheid is vast te stellen. Met de goudreinet heb je geduld nodig, soms moet een boom al 15 tot 20 jaar staan voor de eerste appeltjes verschijnen.  De Goudreinet wordt ook wel Goudreinette, Belle de Boskoop of Schone van Boskoop genoemd. Het vruchtvlees is geelachtig wit van kleur. De structuur is fijn en knappend, saprijk met een aangenaam aroma. De Goudreinet kan tot april gebruikt worden en is dan ook tot die tijd goed te bewaren.

Appelcompote-met-steranijs-en-kaneelIngrediënten

  • 10 goudreinetten
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 2 eetlepels honing
  • suiker naar smaak

 

Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Doe de appels in een pan met een dikke bodem en een klein laagje water. Voeg een kaneelstokje, de steranijs en honing toe. Breng dit aan de kook en laat koken tot de appels zacht zijn. Roer regelmatig om. Breng eventueel op smaak met wat suiker.

Wist je dat we op de Tuinderij ook heerlijke honing hebben van de imker. Deze honing is heerlijk voor deze appelcompote.

Recept: Luuk Schouten, fotografie: Suzanne Paap

 

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws