Gevulde courgette met gierst of cous cous

Gevulde courgette met gierst of cous cous

1 kopje gierst
2 rode paprika’s
2 courgettes
5 dl tomatensaus
2 tomaten
1 ui
3 eetlepels sojaroom
100 gr geraspte emmental
2 cl olijfolie (extra vierge)
0.5 takje oregano
peper
kruidenzout

Kook de gierst gaar. Was de paprika’s en snij ze in kleine stukjes. Was de courgettes en kook ze enkele minuten in hun geheel. Snij de geblancheerde courgettes doormidden en hol ze wat uit met een lepel. Hak het courgettevruchtvlees fijn. Snipper de ui. Verwarm de olijfolie. Fruit de ui, voeg de paprikastukjes, een bodempje water en het courgettevruchtvlees toe. Stoof de groenten gaar. Ontvel intussen de tomaten en snij ze in stukjes. Verwarm de tomatensaus en voeg er de tomaten, de gare groenten, de gare gierst, room, peper, oregano en zout aan toe. Schep deze vulling in de courgette. Bestrooi met kaas. Plaats in een ingeoliede ovenschaal en laat ongeveer 10 minuten gratineren (180°C).
U kan ook rijst of cous cous nemen in plaats van gierst.

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws