Maaltijdsoep voor twee personen

Maaltijdsoep voor twee personen

2 courgettes
1 teentje knoflook
olie
1 liter bouillon
scheut witte wijn
50-75 gr magor (mascarpone en gorgonzola)
2 laurierblaadjes
half bosje verse munt
zout
peper
nootmuskaat

Snijd de courgette in blokjes, snipper de knoflook. Verhit olie in een braadpan, fruit de knoflook, voeg de courgettes toe. Laat even bakken en giet er dan een scheut witte wijn bij. Voeg vervolgens de bouillon en de laurierblaadjes toe, breng alles even aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen. Haal dan de laurierblaadjes eruit, pureer de soep met een staafmixer, zet de pan weer op het vuur en roer de kaas er doorheen tot die volledig door de soep is opgenomen. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer dan de munt er doorheen. Eventueel garneren met wat geraspte rauwe courgette. (Pay-Uun Hiu, volkskrant, 17.07.06)

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws