Courgettequiche

Courgettequiche

2 à 3 courgettes
0,5 eetlepel olie
1 fijngesnipperde ui
3 stengels prei
1 rode paprika
circa 250 g spekjes
1 bakje champignons
100 g geraspte kaas
zout & peper
6 plakken ontdooide bladerdeeg
crème fraîche

Was de ongeschilde courgette en snijd deze in blokjes (ca. 2 cm). Was de prei en snijd deze in plakjes. Snijd ook de champignons in plakjes. Vet de taartvorm in met boter en leg vervolgens het licht uitgerolde bladerdeeg op de bodem en de rand, zodat deze geheel bedekt zijn. Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de spekjes toe en braad ze kort goudbruin. Voeg de courgette, prei, champignons, zout en peper toe. Laat de courgette onder af en toe roeren zacht worden. Giet eventueel overtollig vocht af, voeg de crème fraîche toe en laat dit even koken. Doe de inhoud van de pan met de paprikastukjes in de taartvorm en bestrooi het gerecht met geraspte kaas. Verwarm de over voor op 200 °C. Plaats de courgette quiche in het midden van de oven en laat hem goudbruin worden. De oventijd is afhankelijk van de begintemperatuur van het gerecht.

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws