Courgette-Clafoutis

Courgette-Clafoutis

1 à 2 el olijfolie
1½ ons courgette
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 eieren
50 g vers geraspte (Parmezaanse) kaas
2 eetlepels slagroom
zout & peper
2 eetlepels verse basilicum
2 eetlepels tuinkers

Oven voorverwarmen op 180°C. Zet het rooster in het midden van de oven. Snipper de sjalot, was de courgette, snijd hem in plakjes van ongeveer 1 cm. Hak de knoflook klein. Knip de basilicum in stukjes. Olie verhitten en courgette, sjalot en knoflook hierin op zacht vuur ± 10 min. bakken tot de courgette zacht is en een deel van het vocht is verdampt. Klein ovenschaaltje invetten met wat boter. Courgettemengsel over bodem van de schaal verdelen. Eieren met kaas, slagroom, zout, peper en basilicum loskloppen en over courgettemengsel schenken. Schotel 30-40 minuten in de oven bakken tot het mengsel gestold is. Clafoutis ± 5 min. laten afkoelen en in puntjes gesneden serveren met erover gesnipperde tuinkers.

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws