Pastinaakbrood

Een geweldig recept!! (de Goudsbloem)
175 gram pastinaak
50 gram kaas in blokjes
1 eetlepel oregano of salie
225 gram zelfrijzend bakmeel
zout naar smaak
2 losgeklopte eieren
1 eetlepel melk

voor bovenop:
25 gram geraspte kaas
1 theelepel olijfolie
een paar salieblaadjes (vers of gedroogd)

Over voorverwarmen op 190 graden. Bloem en zout zeven boven een ruime kom. Pastinaak raspen en door de bloem roeren en kruiden er bij en alles doorroeren. Blokjes kaas erbij. Melk door de eieren kloppen, daarna beetje bij beetje in de kom doen en omscheppen. Je krijgt zo een vrij ruw, los en plakkerig deeg (het zier er een beetje raar uit).
Leg de bol op een goed ingevette bakplaat. Geraspte kaas erover strooien. De olijfolie in een kommetje doen en de salieblaadjes er even in dompelen. Salieblaadjes op brood leggen.
Het brood vrij hoog in de oven bakken in 40-50 minuten tot het goudbruin en knapperig is. Laten afkoelen op het rooster. Warm opdienen (kan ook later opnieuw opgewarmd worden).
Lekker bij groenten, bijvoorbeeld pompoen.

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws