Pompoenrisotto met geitenkaas (Trouw)

1 sjalot
2 teentjes knoflook
½ eetlepel olijfolie
ongeveer 500 gram pompoenvruchtvlees
300 gram risottorijst
1,5 dl droge witte rijst
8-9 dl hete groentebouillon
200 gram blauwgeaderde (geiten-)kaas
50 gram rucola
vers gemalen peper

Pel de sjalot en de teentjes knoflook en hak beide fijn. Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak de sjalot en knoflook glazig. Snij de pompoen in stukjes van 2 bij 2 cm en bak deze kort mee. Doe de risottorijst erbij en bak deze al omscheppend tot de rijst glazig ziet. Schenk de wijn en de hete groentebouillon er in gedeelten, al roerende bij. De rijst moet steeds net onder het vocht staan.
Kook de risotto in ongeveer 20 minuten bijtgaar. De rijst moet enigszins vochtig blijven. Snij de kaas in blokjes, de gewassen en gedroogde rucola in reepjes en schep deze vlak voor het serveren door de risotto. Bestrooi met peper naar smaak.
Serveer met een groene salade.
Tip: vervang de rucola door 2-3 takjes basilicum.

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws