Tuinbonen gewoon

Haal de bonen uit de peul. Van 1 kg bonen krijg je ongeveer 350 gram boontjes. Kook ze in ongeveer 10 minuten in een bodempje water met wat boter. Niet te lang koken want dan worden ze melig!
…… en met spekjes
Blokjes spek bakken in eigen vet. Roer de gebakken spekjes door de tuinbonen en serveer ze.

Rauwe tuinbonen als borrelhapje (heel erg lekker, gewoon een keer proberen)
1 kilo verse jonge tuinbonen in de schil
50 ml olijfolie extra vierge
versgemalen zwarte peper
250 gram oude boeren schapenkaas
zuurdesembrood

Dop de tuinbonen en leg ze op een mooie platte schaal. Schenk de olijfolie in een kommetje en maal wat zwarte peper in de olie. Verbrokkel de kaas en leg de kaas naast de tuinbonen.
Doop de rauwe bonen in de olijfolie en eet ze samen met een stukje schapenkaas.
Geef er geroosterd zuurdesembrood bij en drink er eventueel een droge rosé bij.

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws