Tuinbonen met rundergehakt

(www.dewassendemaan.be)
350 gram gedopte tuinbonen
3 eetlepels zonnebloemolie
1tl tijm
600 gram rundergehakt
nootmuskaat
kruidnagelpoeder
cayennepeper
kaneel
2 eieren
sap van een halve citroen
peterselie
zout en peper

In een pan 1 eetlepel olie en 1 dl water doen en verwarmen.
De bonen, peper, zout en wat tijm toevoegen en koken tot de bonen zacht zijn.
Intussen in een pan 2 eetlepels olie verwarmen en het gehakt door de niet al te hete olie roeren.
De specerijen, zout en peper toevoegen en zoveel water dat het gehakt net onderstaat.
Koken tot het vlees gaar is en al het water opgenomen.
De bonen en het vlees mengen, de eieren toevoegen en goed roeren tot ze gestold zijn.
Alles in een schaal doen en laten afkoelen.
Op smaak brengen.
Met citroensap besprenkelen en opdienen met verse peterselie.

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws