Raapstelensoep met ei

(AllerHande)
2 eieren
3 bosuitjes
2 middelgrote aardappelen
25 gram boter
1 liter kruidenbouillon van tablet
300 gram raapstelen

Eieren in 6-7 minuten net hard koken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden.
In soeppan boter verhitten. Bosuitjes en aardappelblokjes 2 minuten zachtjes bakken. Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en op laag vuur ongeveer 10 minuten laten koken.
Paar raapstelen achter houden voor garnering en de rest grof snijden. Gesneden raapstelen 3 minuten in de soep laten meekoken.
Eieren pellen en in plakjes snijden.
Soep met staafmixer of keukenmachine pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep opscheppen en garneren met plakjes ei en raapstelen.
Lekker met toast en boter.

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws