Noedels met snijbiet en pijnboompitten

1 bos snijbiet
2 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
3 cm gemberwortel
3 eetlepels sojasaus
300 gram noedels
peper + zout
1 eetlepel citroensap
120 gram geraspte Parmezaanse kaas

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpas al omschuddend goudbruin en neem ze direct uit de pan.
Verhit de olie in de pan en bak de knoflook en gember hierin zachtjes goudbruin.
Voeg de snijbiet en de sojasaus toe en laat het afgedekt zachtjes ongeveer 10 minuten stoven.
Kook de noedels in ruim water met een beetje zout gaar.
Breng het snijbietmengsel op smaak met peper, zout en citroensap en schep de noedels er door.
Bestrooi het gerecht met de pijnboompitten en geef de kaas er bij aan tafel.

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws