22 april: Slow Food Utrecht in Gesprek: ‘Algen zijn de groenten van de toekomst’

Op zaterdag 22 april aanstaande geeft Hendrik Staarink een inleiding over zijn ontdekkingstocht bij het telen van zijn onderwater-groenten. Samen met zijn compagnon van Algreen, Stefano Canziani, zoekt hij naar wegen voor een duurzame productie (het Nieuwe Telen) en manieren om hun product zo vers mogelijk op de markt te krijgen. Immers algen en zeewier kennen we al gedroogd of als basisgrondstof, maar minder als verse groente op het bord.
En natuurlijk gaan we proeven. Hendrik neemt wat mee uit eigen teelt.
Slow Food Haarlem lid Han de Kroon van Horeca Vers heeft toegezegd verse wieren uit zijn assortiment aan te leveren om te proeven. Wij zijn benieuwd!

Wanneer?
Zaterdag 22 april 2017
Om 15.00 uur is de inloop met koffie en thee, 15.30 uur start programma.
Om ±17.30 uur ronden we af.

Waar?
Oranjerie Tuinderij Eyckenstein

Kosten en aanmelden
Slow Food Utrecht leden €10, niet-leden €12,50.
Gaarne ter plekke contant en gepast betalen, er is namelijk geen pin aanwezig.
Aanmelden kan tot 20 april via evenementen@slowfoodutrecht.nl

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws