21 oktober: Slow Food in gesprek over bijen

Op zaterdag 21 oktober aanstaande geven imker Walter den Hollander van ‘Den Groene Hollander’ en tuinder Luuk Schouten van Tuinderij Eyckenstein nadere uitleg over het belang van de bij voor de bestuiving van de bloemen van groenten en fruit.
Aan de orde komen o.a. hoe een bijenkast is opgebouwd en hoe een bijenvolk werkt gedurende een jaar. Welke gewassen hebben bestuiving nodig en welke niet? Welke insecten bestuiven naast bijen nog meer de gewassen? Ook de zorgen rondom de bijensterfte worden uitgediept en bespreken we wat wij daar als consument aan kunnen doen. Helpt bijv biodiversiteit van de gewassen voor een betere bijenstand? Ter afsluiting gaan we een aantal bijenproducten proeven.

Tijdstip: van 15.00 tot 17.30 uur

Kosten
€12,50 voor niet-leden en €10,00 voor leden ter plekke contant te voldoen, er is geen pinautomaat.
Aanmelden via evenementen@slowfoodutrecht.nl o.v.v. 21 oktober bijen

Comments are closed.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws