Agenda 2018

 

Zaterdag 28 april: verkoop plantgoed
Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden zijn open voor de verkoop van plantgoed: groente-plantjes en kruidenplantjes. Op Tuinderij Eyckenstein kunt u terecht voor sla-, prei-, andijvie-, aardbeien-, pompoenplanten en nog meer.
Op de kraam verkopen we ook de eerste oogst: raapstelen, sla, paksoi, radijsjes, rucola e.d.
We zijn van 12.00 tot 16.00 uur open.

 

Zaterdag 12 mei:Start van de verkoop op de tuinderij: Eerste oogst van het land en plantgoed

Op 12 mei hebben we eerste oogst van het land: asperges, sla, raapstelen, spinazie, verse (bos)knoflook, bosuitjes, rabarber e.d.. Op de eerste open dag verkopen we ook biologisch plantgoed: courgette, komkommer, pompoen, tomaten, sla e.d.

Natuurlijk hebben we koffie en thee, zelfgemaakte rabarbertaart en rabarberjam. Om 13.00 uur houdt tuinder Luuk Schouten een rondleiding door de moestuin.

Tijdstip: van 10.00 uur tot 16.00 uur

 

Zaterdag 26 mei:Excursie door de landerijen van Eyckenstein

Maak kennis met de Bio-boeren en de Springertuin op landgoed Eyckenstein. Voor het eerst dit jaar kunt u Landgoed Eyckenstein in al zijn variaties doorkruizen. De excursie start om 13.00 uur met een rondleiding door Agnes Kruidentuin en Tuinderij Eyckenstein, een wandeling door de Springertuin bij landhuis Eyckenstein die speciaal voor deze excursie toegankelijk is, en we eindigen (circa 16.30) bij Boerderij Eyckenstein.
Kosten inclusief consumpties en alle rondleidingen € 20,00 . Boek snel want vol is vol. Geef u op per email: Info@agneskruiden.nl of bel Agnes Looman 0647608868.

 

Zaterdag 2 juni : Velt-ecotuindagen

Velt, Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren, organiseert op 3 juni de Velt-ecotuindagen. Velt is dé vereniging voor iedereen die milieuvriendelijk aan de slag wil in tuin of keuken. Bij Velt leer je hoe je op een ecologische manier lekkere groenten kweekt en daar lekkere gerechten van maakt.  De tuin is dan open voor leden en niet leden van Velt en we hebben meer informatie over wat Velt is en doet. Meer informatie over Velt, zie www.velt.be

Tijdstip: van 10.00 uur tot 16.00 uur

 

Zaterdag 16 juni: Lekker naar de Bioboer; Landelijke Open Dag Biologische Bedrijven

Tuinderij Eyckenstein doet natuurlijk mee aan ‘Lekker naar de Bioboer’www.lekkernaardeboer.nl. U kunt meedoen aan een rondleiding door de tuinderij, de rondleidingen starten om 12.00 en om 15.00 uur. Natuurlijk zijn er groenten en kruiden zijn te koop aan de kraam, we hebben koffie & thee met taart en zelfgemaakte rabarberjam.

Tijdstip: 10.00 uur tot 16.00 uur

 

Zaterdag 7 juli: Zomerse maaltijd op Tuinderij Eyckenstein

U wordt ontvangen met een welkomstdrankje. Daarna doen we een rondleiding over Tuinderij Eyckenstein en vervolgens gaan we aan tafel op de tuinderij of in de oranjerie voor een zomerse maaltijd.  Kosten inclusief welkomstdrankje en rondleidingen € 25,- (Betalen van tevoren. Maximaal aantal deelnemers 25). Van 18.00 tot 22.00 uur. Geef u op per email: contact@landgoedgroenten.nl

 

Zaterdag 15 september: Pompoen open dag

De open dag in september staat – traditiegetrouw – in het teken van de Pompoen. Er is pompoensoep en er zijn verschillende soorten pompoenen te koop.

Tijdstip: 10.00 uur tot 16.00 uur

 

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws