Agenda 2017

 

Zaterdag 29 april: verkoop plantgoed
Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden zijn open voor de verkoop van plantgoed: groente-plantjes en kruidenplantjes. Op Tuinderij Eyckenstein kunt u terecht voor sla-, prei-, venkel-, paksoiplantjes e.d.
En misschien hebben we ook al wat eerste oogst op de kraam.
We zijn van 12.00 tot 15.00 uur open

 

Zaterdag 13 mei: Open dag: Start van de verkoop op de tuinderij: Eerste oogst van het land en plantgoed

Op 13 mei hebben we eerste oogst van het land: asperges, sla, raapstelen, spinazie, verse (bos)knoflook, bosuitjes, rabarber e.d.. Op de eerste open dag verkopen we ook biologisch plantgoed: courgette, komkommer, pompoen, tomaten, sla e.d.

Natuurlijk hebben we koffie en thee, zelfgemaakte rabarbertaart en rabarberjam. Om 11.30 uur houdt tuinder Luuk Schouten een rondleiding door de moestuin.

De nieuwe (biologische) boeren van Boerderij Eyckenstein zijn ook aanwezig. Zij fokken Jersey stieren op voor het vlees en geven de dieren daarmee tot de slacht een goed leven. www.jerseyvleesbestellen.nl.

Tijdstip: van 10.00 uur tot 16.00 uur

 

Zaterdag 3 juni : Velt-ecotuindagen

Velt, Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren, organiseert op 3 juni de Velt-ecotuindagen. Velt is een van oorsprong Belgische vereniging, met een groeiende Nederlandse afdeling. Velt geeft ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten. Tuinderij Eyckenstein in lid van Velt en doet mee aan de Velt-ecotuindagen. De tuin is dan open voor leden en niet leden van Velt en we hebben meer informatie over wat Velt is en doet. Meer informatie over Velt, zie www.velt.be

Tijdstip: van 10.00 uur tot 16.00 uur

 

Zaterdag 17 juni: Lekker naar de boer; Landelijke Open Dag Biologische Bedrijven

Tuinderij Eyckenstein doet natuurlijk mee aan ‘Lekker naar de boer’www.lekkernaardeboer.nl. U kunt meedoen aan een rondleiding door de tuinderij, de rondleidingen starten om 12.00 en om 15.00 uur. Natuurlijk zijn er groenten en kruiden zijn te koop aan de kraam, we hebben koffie & thee met taart en zelfgemaakte rabarberjam.

 

Tijdstip: 10.00 uur tot 16.00 uur

 

Zaterdag 9 september: Pompoenfeest: wat kan je doen met een pompoen?

 

De open dag in september staat – traditiegetrouw – in het teken van de Pompoen. Er is pompoensoep en er zijn verschillende soorten pompoenen te koop.

Tijdstip: 10.00 uur tot 16.00 uur

 

Lente diner op de tuinderij: zaterdag 3 juni 2017.

Op zaterdag 3 juni is de Tuinderij ‘s avonds geopend voor een lente diner. U wordt verwelkomd met een drankje, krijgt een rondleiding over de Tuinderij en daarna gaan we aan tafel voor een lente maaltijd in de oranjerie. Of als het heel mooi weer is, buiten aan tafel.

Tijd: 18.00 – 22.00 uur.

Kosten: € 35,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar: € 25,00 (diner, welkomstdrankje, koffie/thee). Aantal plaatsen (20) is beperkt, aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan via  (contact@landgoedgroenten.nl)

 

Zaterdag 1 juli: Diner op de Tuinderij

Op zaterdag 1 juli is de Tuinderij ‘s avonds geopend voor een sfeervol diner op de tuin. U wordt verwelkomd met  een drankje, krijgt een rondleiding over de Tuinderij en wordt aan tafel genodigd voor een zomerse maaltijd in de oranjerie.   Als het ‘s avonds kil wordt gaan de vuurkorven aan.

Tijd: 18.00 – 22.30 uur.

Kosten: € 39,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar: € 25,00 (diner, welkomstdrankje, koffie/thee). Aanmelden kan via  (contact@landgoedgroenten.nl)

 

 

Herfst diner op de tuinderij: zaterdag 30 september 2017.

Op zaterdag 30 september is de Tuinderij ‘s avonds geopend voor een herfst diner. U wordt verwelkomd met een drankje, krijgt een rondleiding over de Tuinderij en daarna gaan we aan tafel voor een herfst maaltijd in de oranjerie. Als het ‘s avonds kil wordt gaat de houtkachel in de oranjerie aan en buiten steken we de vuurkorven aan.

Tijd: 18.00 – 22.00 uur.

Kosten: € 35,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar: € 25,00 (diner, welkomstdrankje, koffie/thee). Aantal plaatsen (20) is beperkt, aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan via  (contact@landgoedgroenten.nl)

 

Boerenlunch: zaterdag 27 mei en zaterdag 26 augustus.

Op zaterdag 27 mei en zaterdag 26 augustus organiseren Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden een ‘boerenlunch’. U krijgt een boerenlunch en een rondleiding door Luuk Schouten en Agnes Kruiden over de twee bedrijven.

Tijd: 11.30 – 13.30 uur.

Kosten: € 20,00 per persoon. Aantal plaatsen (20) is beperkt, aanmelden kan via  (contact@landgoedgroenten.nl)

 

 

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes
Nieuws